Bouw uw eigen droomhuis

De vrije kavels van fase 5 zijn verdeeld in twee verschillende gebieden die ieder een andere uitstraling zullen krijgen. Fase 5c bestaat uit 5 kavels met ruimte voor woningen met twee lagen en een kap. Fase 5d kent 4 kavels waarop eenlaagse bungalowwoningen met kap kunnen worden gerealiseerd.

In één oogopslag:
• Aantal kavels: 9
• Kaveloppervlak: 443 tot 695 m2

Download hier het Beeldkwaliteitsplan

Woningontwerp

Als bouwer van uw woning heeft u veel vrijheid bij het uitwerken van uw droomhuis binnen het beeldkwaliteitsplan van fase 5c en 5d Kloostervelden. Het beeldkwaliteitsplan geeft inzicht in de sfeer en het karakter van het nieuwe woongebied Kievithof.

De vrije kavels van fase 5 zijn verdeeld in twee verschillende gebieden die ieder een andere uitstraling zullen krijgen. De vijftal kavels van fase 5c hebben een grootte tussen de 443 m2 en 695 m2. Op deze kavels is het mogelijk om een woning te realiseren van twee lagen met kap. Fase 5d bestaat uit 4 kavels tussen de 350 m2 en 565 m2. Op deze kavels is het mogelijk om een eenlaagse bungalowwoning te realiseren met kap. Er is voor iedereen een geschikte kavel te vinden in fase 5. Hieronder volgt een verkorte weergave van de mogelijkheden volgens het beeldkwaliteitsplan.

Alle woningen dienen gebouwd te worden met een zadeldak. Dit mag haaks of evenwijdig aan de straat zijn. Deze kap moet uitgevoerd worden op het hoofdgebouw. Eventuele bijgebouwen mogen een platte afdekking hebben.

Het woningontwerp dient afgestemd te worden met de openbare ruimte en de omliggende bebouwing aan het Kievithof. Er is als het ware interactie tussen die drie. Voorgevels dienen een open uitstraling te hebben, zodat de woningen contact hebben met de straat.

In Kloostervelden is veel aandacht voor groen. Aan de voorzijde van de kavel dient een lage (circa 80 cm hoge) beukenhaag geplaatst te worden. Tussen de woningen worden, naar eigen invulling, begroeide hekwerken of hoge hagen geplaatst. Deze versterken het groene beeld van de wijk. Transparante hekwerken zijn toegestaan op plaatsen waar de kavel grenst aan de natuurlijke erfgrens. Deze transparante hekwerken hebben als uitgangspunt een eenduidige vormgeving en hoogte van 1,80m zodat er een samenhangend beeld ontstaat. Met de kopers kan hier nader vorm aan worden gegeven. Schuttingen of tuinmuren zijn niet toegestaan.

Op het eigen terrein dienen minimaal twee naast elkaar gelegen parkeerplaatsen te worden gerealiseerd. Deze dienen achter de voorgevelrooilijn van de woning te liggen. Per woning is één inrit van maximaal 5 meter breed mogelijk; wanneer deze inrit met die van de buren gecombineerd wordt, mag deze maximaal 10 meter breed zijn. De ligging van de inritten is afhankelijk van het bouwplan.

Woningontwerp fase 5c

De kavels zijn gelegen in de buurt van het voormalige klooster en de zorgwoningen aan de Kiviethof. Samen met de woningen aan de Spechtenlaan is dit een deelgebied met een meer formeel karakter. De vijf vrije kavels zijn in uitstraling familie van de woningen aan de entreelaan: woningen van bij voorkeur twee lagen met kap (zadeldak), in een wat statiger jasje. De vijf woningen worden gekenmerkt door de baksteenarchitectuur met plint en bijvoorbeeld elementen als omkaderde voordeuren, raampartijen, dakkapellen of erkers. De woningen worden in roodbruine baksteen uitgevoerd. Dit mag worden afgewisseld met zo nu en dan een wit gekeimde woning.

Afgezien van de voorgenoemde richtlijnen wordt samenhang tussen de woningen bereikt door consistent materialen- en kleurenpalet. Binnen het palet heeft u een grote keuze.

Gevel:
Om eenheid te creëren dient de architectuur aan te sluiten bij de woningen die gerealiseerd zijn in de Spechtenlaan, aan de entree van Kloostervelden. Hier is gebruik gemaakt van baksteen in combinatie met wit gekeimde woningen.

Dak:
Er is gekozen voor keramische dakpan in antraciet.

Kozijnen:
Toepassing van witte houten kozijnen.

Om het dorps beeld te waarborgen gaan we uit van woningen met een minimale goothoogte van 5 meter. De woning dient te bestaan uit twee bouwlagen met een kap, dit komt overeen met ongeveer een goothoogte van 6 meter en bouwhoogte van 11 meter.

Woningontwerp fase 5d

De vier kavels aan de brink hebben een wat informeler karakter en mogen een wat lagere hoogte van 1 of 1,5 laag met kap hebben, mogelijk met een slaapprogramma op de begane grond. De minimale goothoogte is 3 meter. Er wordt uitgegaan van een eenduidige kleurstelling in rood-bruine baksteen. Een wit accent in de vorm van een gekeimde woning is ook mogelijk. Net als bij de vijf kavels achter de woningen aan de entreelaan zijn ook hier kappen in de vorm van zadeldaken verplicht.

De woningen in fase 5d krijgen een meer dorpse uitstraling, minder statig. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een eenduidige kleurstelling waarbij het mogelijk is om aan de bosrand een witte accentwoningen te realiseren.

Afgezien van de voorgenoemde richtlijnen wordt samenhang tussen de woningen bereikt door consistent materialen- en kleurenpalet. Binnen het palet heeft u een grote keuze, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen zoveel mogelijk wordt gestimuleerd.

Gevel:
Om eenheid te creëren dient de architectuur aan te sluiten bij de woningen die gerealiseerd zijn in de Spechtenlaan, aan de entree van Kloostervelden. Hier is gebruik gemaakt van baksteen in combinatie met wit gekeimde woningen.

Dak:
Er is gekozen voor keramische dakpan in antraciet.

Kozijnen:
Toepassing van witte houten kozijnen.

Om variatie te creëren in het type woningen, maar ook in doelgroepen, is ervoor gekozen om voor deze woningen een minimale goothoogte van 3 meter vast te stellen. De woning dient te bestaan uit 1 a 1,5 bouwlaag met een kap.

De woningen staan niet strak in het gelid, er is sprake van een wisselende rooilijn. Dit past bij een dorpse uitstraling. De kwaliteitscoach kan aanwijzingen geven ten aanzien van de positie van de woning.

Materialen

Beoordelingsproces

Het kan soms lastig zijn om binnen de gegevens regels, voorschriften en mogelijkheden uw plannen goed te ontwikkelen. Daarom maken we gebruik van kwaliteitscoach: Inge Burg. Elke kavelkoper heeft na aankoop contact met haar.

De kwaliteitscoach geeft toelichting op de het specifieke karakter van de nieuwe wijk en de uitgangspunten voor fase 5c en d.

U kunt optimaal gebruikmaken van de kennis, kunde en de ideeën van de kwaliteitscoach om het ontwerp van uw woning sterker te maken en het toch aan te laten sluiten op het specifieke karakter van Kloostervelden.

De kwaliteitscoach
• verzorgt coaching en sturing ten behoeve van een goede afstemming op het karakter van de nieuwe wijk, de specifieke locatie en de samenhang tussen de individuele ontwerpen onderling.

• toetst bouwplannen op hoofdlijnen en adviseert de welstandscommissie.

Het ontwerp van uw woning zal steeds na bijsturing door de coach, worden beoordeeld. Na haar toetsing kan het bouwplan naar de welstandscommissie.

De welstandscommissie zal onder meer aan de hand van het beeldkwaliteitsplan het bouwplan beoordelen.

Meer mogelijkheden

Kloostervelden | + natuur + samen + wonen

Kloostervelden in Sterksel wint De Brabantse Stijlprijs 2021!

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zo ver, de prijsuitreiking van de Brabantse Stijlprijs. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele…

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De woningen van fase 5 en 6 worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluitng en mét warmtepomp. De plaatsing van een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu maar hiermee bespaar je bovendien ook op je maandelijkse kosten. Installatieruimte De…

Ontdek de Kunstroute van Kloostervelden

De verkoop van fase 5 en 6 is inmiddels gestart. Wilt u Kloostervelden beter leren kennen? Ontdek de verschillende voorzieningen en loop de Kunstroute. Klik op de plattegrond hierboven voor de route en meer informatie zoals openingstijden. Of…

Sterksel City Run 2018

Ook dit jaar vond er weer een succesvolle editie van de Sterksel City Run plaats. Op zondag 7 oktober liepen de deelnemers een route van 5, 10 of 15 kilometer. Deze editie liep de run dwars door Kloostervelden en het centrum van Sterksel. Foto:…

Honderdste woning

Sterksel - Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed…

Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL - ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten…

Bijzondere opening van nieuwe horeca

Bijzondere opening van nieuwe horeca "De Broeders" in Kloostervelden.

Ontdek Kloostervelden op 17 september

De prachtige nieuwbouwwijk Kloostervelden begint steeds meer te groeien!

Energiezuinig en duurzaam

De woningen van Fase 3B op Kloostervelden in Sterksel zijn energiezuinig, duurzaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen.