Bouw uw eigen droomhuis

De vrije kavels bevinden zich in fase 4c, aan de Wilgendreef. Dit is een woonbuurt met circa 13 vrijstaande woningen aan de rand van Kloostervelden. De oostelijke kavels liggen tegen de bosrand en de westelijk kavels grenzen aan de open natuur.

In één oogopslag
• Aantal kavels: 13
• Perceelgrootte: 470 tot circa 660 m2
• Twee extra grote percelen van 885 en 1009m2

Woningontwerp

Als bouwer van uw droomhuis heeft u veel vrijheid bij het uitwerken van woningen binnen het beeldkwaliteitsplan van Wilgendreef. Dit beeldkwaliteitsplan geeft op hoofdlijnen de sfeer en het specifieke karakter van het nieuwe woongebied weer. Hieronder volgt een verkorte weergave van het plan.

Alle woningen dienen te worden gebouwd met een kap in de vorm van een zadeldak, haaks of evenwijdig aan de straat. Deze kap dient op het hoofdgebouw te worden uitgevoerd. Bijgebouwen mogen een platte afdekking hebben.

Om het dorpse beeld te waarborgen gaan we uit van woningen van één of twee bouwlagen met kap. De goothoogtes zijn min. 3 meter en max. 6 meter. De bouwhoogtes zijn min. 6 meter en max. 11 meter.

De woningen staan niet strak in het gelid, er is sprake van een wisselende rooilijn. Dit past bij een dorpse uitstraling. De kwaliteitscoach kan aanwijzingen geven ten aanzien van de positie van de woning.

De openbare ruimte van de Wilgendreef en een woningontwerp moeten op elkaar afgestemd worden: er is als het ware interactie tussen de twee. Voorgevels dienen een open uitstraling te hebben, zodat de woning contact hebben met de straat.

Afgezien van de voorgenoemde richtlijnen wordt samenhang tussen de woningen bereikt door consistent materialen- en kleurenpalet. Binnen het palet heeft u een grote keuze, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen zoveel mogelijk wordt gestimuleerd.

Gevel:
Voor de gevels wordt uitgegaan van natuurlijke materialen: baksteen in aardetinten (bruin-grijsbruin-lichtbruin). Ook houten delen zijn mogelijk in licht of donkerbruine kleur. Combinaties van de materialen zijn toegestaan. Afwijkende materialen of lichte kleurstellingen kunnen, indien gewenst, toegevoegd worden.

Dak:
Er is gekozen voor een keramische dakpan in niet-glanzende antracietkleur of antracietkleurige leien.

Kozijnen:
Toepassing van natuurlijke materialen in passend kleurpalet.

Groene erfafscheidingen zijn de standaard. Aan de voorzijde van de kavel is dat een lage (circa 60 cm hoge) beukenhaag. Begroeide hekwerken of hoge hagen tussen de woningen versterken het groene beeld. Transparante hekwerken zijn toegestaan op plaatsen waar de kavel grenst aan de natuurlijke erfgrens.
Een eenduidige vormgeving van de transparante hekwerken en idem hoogte (1,50 meter) is uitgangspunt zodat er een samenhangend beeld ontstaat. Met de kopers kan hier nader vorm aan worden gegeven.
Schuttingen of tuinmuren zijn nergens toegestaan.

Het eigen terrein dient minimaal één parkeerplaats te hebben, die achter de voorgevelrooilijn van de woning ligt. Per woning is één inrit van maximaal 4 meter breed mogelijk; wanneer twee inritten worden gecombineerd mag de totale breedte 6 meter bedragen. De ligging van de inritten is afhankelijk van het bouwplan.

Materialen

Beoordelingsproces

Het kan soms lastig zijn om binnen gegevens regels, voorschriften en mogelijkheden uw plannen goed te ontwikkelen. Daarom maken we gebruik van een kwaliteitscoach. Elke kavelkoper heeft contact met haar.

De kwaliteitscoach geeft toelichting op de het specifieke karakter van de nieuwe wijk en de uitgangspunten voor het deelgebied Wilgendreef.

U kunt optimaal gebruikmaken van de kennis, kunde en de ideeën van de kwaliteitscoach om het ontwerp van uw woning sterkter te maken, en het toch aan te laten sluiten op het specifieke karakter van Kloostervelden/Wilgendreef.

De kwaliteitscoach
verzorgt coaching en sturing ten behoeve van een goede afstemming op het karakter van de nieuwe wijk, de specifieke locatie Wilgendreef en de samenhang tussen de individuele ontwerpen onderling toetst bouwplannen op hoofdlijnen en adviseert de welstandscommissie.

Het ontwerp van uw woning zal steeds na bijsturing door de coach worden beoordeeld; na haar toetsing kan het bouwplan naar de welstandscommissie.

De welstandscommissie zal onder meer aan de hand van het beeldkwaliteitsplan het bouwplan beoordelen.

UNICwonen: slim, stijlvol en spaarzaam

Logo_UNICwonen_gras

UNIC in proces
Ontwerp en realiseer in 6 maanden je eigen droomhuis!
Wij nemen u alle zorg uit handen en regelen het hele proces van ontwerp tot en met de bouw. Wij maken na het ontwerp een vaste prijsafspraak voor de bouw en alle bijkomende kosten, zoals de architect, constructeur en het funderingsadvies. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en wat alles gaat kosten.
Zodra het ontwerp en all-in prijs van uw droomhuis definitief zijn, gaan we voor u de omgevingsvergunning aanvragen. Na het verkrijgen van de vergunning kunnen we starten met de bouw en is uw woning gereedbinnen 16 weken!

UNIC in kosten
Het ingenieuze bouwsysteem, een vooruitstrevende ketenintegratie en producerende partnerondernemingen zorgen voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kosten worden helder en duidelijk vastgelegd, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.
betaalbare, ruime en stijlvolle vrijstaande woning
de kosten van een ontwerpbeslissing worden direct inzichtelijk gemaakt
vergeet ook niet dat een duurzame woning enorm bespaart op de energierekening!

UNIC in duurzaamheid
UNIC woningen zijn slim opgebouwd uit houten spanten en super geïsoleerde wanden, een combinatie van vakmanschap en hedendaags design. Iedere indeling is mogelijk, nu én in de toekomst. Werken aan huis, de komst van kinderen, slapen op de begane grond: de UNICwoning is voorbereid op veranderende levensomstandigheden. De woningen hebben standaard een duurzame installatie met warmtepomp en zonnepanelen en daarmee een erg laag energieverbruik.

UNICwonen
Eindelijk, een vrij kavel. Maar wat nu? Voor wie zelf wil bouwen maar daar graag een gerenommeerde partij bij in de arm neemt, is UNIC­wonen een optie. Deze brochure zou niet compleet zijn zonder u attent te maken op deze unieke formule.

UNIC in design
UNICwonen heeft in overleg met welstand en samen met de supervisor van Kloostervelden het beeldkwaliteitsplan voor deze locatie gemaakt en een aantal voorbeeld woningen ontworpen die op voorhand getoetst zijn door welstand. Dat garandeert een snelle doorlooptijd zonder problemen. Kies één van de basismodellen en ga aan de slag met één van de architecten van WillemsenU om uw woning helemaal aan uw wensen aan te passen. Zo kunt u zelf uw eigen stijlvolle huis vormgeven.
eigen ontwerp op basis van architectuur verregaande invloed op zowel interieur als exterieur designed by WillemsenU

Meer mogelijkheden

Indien u nog aanvullingen of wijzigingen heeft op de standaard pakketten is er altijd de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek met de verkoopbegeleider en aan de hand van de meer en minderwerklijst de woning aan te passen aan uw persoonlijke behoefte. Ook zijn er mogelijkheden om dak­kapellen, dak­ramen, uitbouwen en garages toe te voegen. In overleg met de verkoopbegeleider maakt u uw huis helemaal naar wens: er is ontzettend veel mogelijk!

Kloostervelden | + natuur + samen + wonen

Kloostervelden in Sterksel wint De Brabantse Stijlprijs 2021!

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zo ver, de prijsuitreiking van de Brabantse Stijlprijs. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele…

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De woningen van fase 5 en 6 worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluitng en mét warmtepomp. De plaatsing van een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu maar hiermee bespaar je bovendien ook op je maandelijkse kosten. Installatieruimte De…

Ontdek de Kunstroute van Kloostervelden

De verkoop van fase 5 en 6 is inmiddels gestart. Wilt u Kloostervelden beter leren kennen? Ontdek de verschillende voorzieningen en loop de Kunstroute. Klik op de plattegrond hierboven voor de route en meer informatie zoals openingstijden. Of…

Sterksel City Run 2018

Ook dit jaar vond er weer een succesvolle editie van de Sterksel City Run plaats. Op zondag 7 oktober liepen de deelnemers een route van 5, 10 of 15 kilometer. Deze editie liep de run dwars door Kloostervelden en het centrum van Sterksel. Foto:…

Honderdste woning

Sterksel - Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed…

Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL - ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten…

Bijzondere opening van nieuwe horeca

Bijzondere opening van nieuwe horeca "De Broeders" in Kloostervelden.

Ontdek Kloostervelden op 17 september

De prachtige nieuwbouwwijk Kloostervelden begint steeds meer te groeien!

Energiezuinig en duurzaam

De woningen van Fase 3B op Kloostervelden in Sterksel zijn energiezuinig, duurzaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen.