Fase 3a Vrijstaande boswoningen

De vrijstaand woningen bevinden zich in fase 3a, aan de Esdoornstraat. De woningen zijn speels geplaatst ten opzichte van elkaar én de weg, zodat er veel doorkijk is en het groen rondom in de leefruimte wordt getrokken.
De lage goothoogte en de hoge nok, de lichte steensoort en de ruimtelijke indeling versterken het gevoel van het karakteristieke beeld van een boswoning. Door de doordachte architectuur en de speelse, evenwichtige vormgeving passen de woningen uitstekend in het landschap van Kloostervelden.

Oppervlakte en inhoud
De inhoud van de woningen bedraagt ruim 600 m3.
De kavelgroottes variëren van ruim 300 m2 tot 600 m2. Alle woningen hebben een royale oprit voor de garage.

Zonnepanelen
Alle woningen zijn energiezuinig, duur­zaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen. Zonne­panelen horen daarbij. We plaatsen PV (zonne-)panelen op het dak van de woningen. Met deze milieuvriendelijke manier van energiewinning bespaart u op uw energierekening én bent u ervan verzekerd dat uw woning voldoet aan alle normen voor toekomstbestendig bouwen.

Woningtype 1 en 2

Kenmerken
Vrijstaand geschakelde woning met een symmetrisch dak. Nokhoogte circa 10 meter. Type 1 en 2 hebben dezelfde indeling, echter door de plaatsing van de garage t.o.v. het huis en de gespiegelde indeling heeft elk type toch een heel eigen uitstraling. Hieronder afbeeldingen van type 1.

Materialen
De bakstenen zijn wit geschilderd. Op het dak liggen gebakken dakpannen en zonnepanelen waarmee de elektriciteit voor de woning deels wordt opgewekt. Een duurzaam ventilatiesysteem, ook volgens de laatste energie­normen, wordt in de woning aangebracht. Met hardhouten kozijnen is de basiswoning klaar.

Begane grond

1e verdieping

Zolder

Woningtype 3 en 4

Kenmerken
Vrijstaand geschakelde woning met een a-symmetrisch dak. Nokhoogte circa 9 meter. Voor overige informatie zie type 1 en 2 op de vorige pagina. Type 3 en 4 hebben dezelfde indeling, echter door de plaatsing van de garage t.o.v. het huis en de gespiegelde indeling heeft elk type toch een heel eigen uitstraling. Hieronder afbeeldingen van type 3.

In de woning
De woning wordt voorzien zonder ­keuken maar met een basis badkamer, en sanitair van Villeroy en Boch. Op de vloeren van de badkamer en toilet liggen grote antracietkleurige tegels, de wanden in de natte ruimtes zijn voorzien van een witte tegel.

Seniorenoptie
Alle woningtypes kunnen worden voorzien van de ‘seniorenoptie’. Hiermee wordt wonen en slapen op begane grond gefaciliteerd, zie hiervoor plattegrond op bladzijde 10.

Comfort

De Comfortwoning biedt een stapje meer luxe dan de standaard woning. Deze variant biedt een keukenopstelling met – naast standaardapparatuur – een vaatwasser en een combi-magnetron. Het sanitair in dit type woning bestaat uit Villeroy en Boch (type ­Architectura), een douche­goot en een designradiator. De vloer­tegels worden in een formaat van 33 x 33 cm ­uitgevoerd en de wanden van de badkamer worden tot het plafond betegeld met een tegel van 25 x 40 cm. De V-naden in de plafonds worden dichtgesmeerd. De elektra kan eenmalig naar keuze verplaatst worden.

Comfort+

De Comfort+woning is het meest luxe type. De Comfort+ heeft in de keuken naast de standaard en aanvullende apparaten, een eilandopstelling en een natuur­stenen werkblad. In deze woning wordt sanitair aangebracht van ­Villeroy en Boch type Subway 2.0 met een Grohe Eurostyle wastafelkraan, een draingoot en een design­radiator. De douche wordt betegeld en voorzien van een hardglazen deur. Een badkamermeubel met twee lades vervangt de standaard wastafel. De tegelvloer wordt hier in een formaat van 45 x 45 cm uitgevoerd en de wandtegels in 30 x 60 cm tot aan het plafond. De ­V-naden in de plafonds worden dichtgesmeerd. De elektra kan eenmalig naar keuze verplaatst worden.

Begane grond

Begane grond (alle types)

De woningen hebben een lichte en ruime woonkamer met een moderne open keuken. De tuin is via een tuindeur bereikbaar. In de trapkast kunt u uw voorraden kwijt. In de hal bevindt zich het toilet – met fonteintje – en de extra brede trap naar de 1e verdieping. De begane grond is uitgerust met vloerverwarming.

1e Verdieping

1e verdieping
Op de eerste verdieping vindt u de ouderslaapkamer, nog twee slaap­kamers en een moderne, betegelde badkamer die is voor­zien van alle gemakken. Hier bevindt zich het tweede toilet.

Extra informatie
• De brede trap van de begane grond naar de 1e verdieping wordt uitgevoerd als een dichte trap. De trap naar de zolder is een open trap.
• De slaapkamerwanden zijn behangklaar.
• De slaapkamers en de badkamer hebben handige draai-kiepramen.

2e Verdieping

2e verdieping
Op de zolder, die u via een vaste trap bereikt, zijn de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger aangebracht. Onder het schuine dak is voldoende bergruimte.
Een dakkapel is optioneel.

Extra informatie
• De zolder heeft een afwerkvloer, de wanden zijn niet afgewerkt.
• Het schuine dak is aan de binnenzijde voorzien van witte dakplaten met kunststof strips.

Meer mogelijkheden

Indien u nog aanvullingen of wijzigingen heeft op de standaard pakketten is er altijd de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek met de verkoopbegeleider en aan de hand van de meer en minderwerklijst de woning aan te passen aan uw persoonlijke behoefte. Ook zijn er mogelijkheden om dak­kapellen, dak­ramen, uitbouwen en garages toe te voegen. In overleg met de verkoopbegeleider maakt u uw huis helemaal naar wens: er is ontzettend veel mogelijk!

Kloostervelden | + natuur + samen + wonen

Kloostervelden in Sterksel wint De Brabantse Stijlprijs 2021!

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zo ver, de prijsuitreiking van de Brabantse Stijlprijs. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele…

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De woningen van fase 5 en 6 worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluitng en mét warmtepomp. De plaatsing van een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu maar hiermee bespaar je bovendien ook op je maandelijkse kosten. Installatieruimte De…

Ontdek de Kunstroute van Kloostervelden

De verkoop van fase 5 en 6 is inmiddels gestart. Wilt u Kloostervelden beter leren kennen? Ontdek de verschillende voorzieningen en loop de Kunstroute. Klik op de plattegrond hierboven voor de route en meer informatie zoals openingstijden. Of…

Sterksel City Run 2018

Ook dit jaar vond er weer een succesvolle editie van de Sterksel City Run plaats. Op zondag 7 oktober liepen de deelnemers een route van 5, 10 of 15 kilometer. Deze editie liep de run dwars door Kloostervelden en het centrum van Sterksel. Foto:…

Honderdste woning

Sterksel - Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed…

Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL - ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten…

Bijzondere opening van nieuwe horeca

Bijzondere opening van nieuwe horeca "De Broeders" in Kloostervelden.

Ontdek Kloostervelden op 17 september

De prachtige nieuwbouwwijk Kloostervelden begint steeds meer te groeien!

Energiezuinig en duurzaam

De woningen van Fase 3B op Kloostervelden in Sterksel zijn energiezuinig, duurzaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen.