Honderdste woning

Sterksel – Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed (een VB Groep onderneming) realiseert in Kloostervelden, naast de 8 eerder opgeleverde zorgeenheden, in totaal ongeveer 200 nieuwe koopwoningen. Daarvan is de helft nu verkocht. 55 woningen zijn al opgeleverd en dit jaar volgen er nog eens 25. Het is inmiddels een echte wijk waar het goed en gezellig leven is.

Kloostervelden was vroeger enkel een instellingsterrein van Stichting Kempenhaeghe genaamd Providentia. Het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe huisvest op dit terrein al sinds jaar en dag volwassen cliënten op het voormalige instellingsterrein in Sterksel. Vanuit de gedachte van omgekeerde integratie ontstaat hier nu een levendige woonwijk waarin de oorspronkelijke bewoners in harmonie samenleven met nieuwe bewoners in de wijk en deel uitmaken van de maatschappij.

Kloostervelden verwelkomt nieuwe wijkgenoten
Kloostervelden groeit uit tot een gevarieerde woonwijk met vrije kavels, levensloopbestendige woningen, rijwoningen, vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Voor starters, doorstromers en senioren, voor singles en koppels, voor kleine en grote gezinnen. De ruim 175 cliënten van Kempenhaeghe zijn al verhuisd naar hun splinternieuwe woningen. Veel van de andere nieuwe woningen zijn ook al bewoond, het asfalt is aangelegd en na de recente oplevering van de fases 2B en 4A verwelkomt Kloostervelden weer 18 nieuwe huishoudens.

Feestelijke mijlpaal
Stijn en Sanne kijken ernaar uit te gaan wonen in deze lang verborgen parel midden in de natuur. “We wonen nu in een appartement in de stad van Eindhoven en zijn toe aan iets groters, met ruimte om ons heen”, vertelt Sanne. “We waren bewust op zoek naar een plek in de natuur en die hebben we nu eindelijk gevonden. We lopen straks zo het bos in. Ik vind het bovendien mooi om in zo’n bijzondere wijk te wonen.” Het stel koos voor een parkwoning in fase 3B, waarin 16 twee-onder-een-kapwoningen worden gerealiseerd. Binnenkort start de bouw van deze woningen. Omdat het honderdste transport een echte mijlpaal is, werd de ondertekening van de akte feestelijk gevierd in de brasserie van De Broeders in Kloostervelden. Stefan Swinkels, algemeen directeur van CRA Vastgoed, en Nico Geurts, bestuurder van Kempenhaeghe, feliciteerden de toekomstige nieuwe bewoners persoonlijk en overhandigden een boeket bloemen en een dinerbon die zij kunnen besteden bij De Broeders.

Toekomstige ontwikkelingen
Na de zomer start de verkoop van de woningen in de fases 5 en 6, met daarin een grote diversiteit aan verschillende woningtypes. Er is voor iedere doelgroep iets moois te vinden. “Daarmee gaan we richting afronding van een bijzonder project waarin we samen met alle betrokken partijen antwoord geven op vragen vanuit de maatschappij”, zegt Stefan Swinkels van CRA Vastgoed. “Met huisvestingsproducten waar mensen écht op zitten te wachten. Het is een project waar we met recht trots op zijn.”