Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL – ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten gekozen te worden.

Hilke Huysinga – Rijper, Projectmanager Kloostervelden: ‘Ik heb vorig jaar juni aan Marianne van Beers, oud-medewerker van Kempenhaeghe – een interview over de wijk Kloostervelden gegeven. Voor haar afstuderen aan het Institut Français d’ Appreciative Inquiry heeft ze dit verhaal geschreven en ingediend bij de organisatie AIM2Flourish.

Deze organisatie is een wereldwijd door de Verenigde Naties ondersteund initiatief waarin nog niet vertelde verhalen over bedrijfsinitiatieven die de wereld mooier en beter maken in de schijnwerpers staan.

Ik dacht dat het zou verlopen zoals het zo vaak gaat…. daar hoor je niets meer van!

Tot ik verrast werd dat uit de 600 ingezonden verhalen vanuit 42 landen, het verhaal over Kloostervelden genaamd ‘No outsider (anymore)’, geselecteerd was als één van de finalisten voor the Flourish prices 2018. Dat was geweldig nieuws. In mei jl. keken we reikhalzend uit naar de finale. En jawel, het verhaal van Marianne viel in de prijzen als een van de 17 prijswinnende artikelen.

De jury oordeelde dat het een voorbeeld beschrijft van het streven naar duurzame steden en gemeenschappen en het opheffen van ongelijkheden. Daarnaast beschrijft het een bijdrage aan gezondheid en welzijn. Dit betekent in ieder geval dat het verhaal ‘No outsider (anymore)’, over Kloostervelden verspreid zal worden als een verhaal dat als inspiratie kan dienen voor een betere wereld.

Toch fantastisch dat wij met elkaar eraan bijgedragen hebben dat de innovatieve stap naar omgekeerde integratie voor Kloostervelden nu ook over de hele wereld andere kan inspireren. En zo is de titel ‘Voorbeeld project nieuw dorps bouwen’ van de provincie Noord-Brabant wederom waargemaakt.’

Bron: Sterksel.nu