Bewoners aan het woord

Linda Broekhuijse en Tom Lemmens waren een van de eerste nieuwe bewoners van Kloostervelden. Tom: “We waren er al vrij snel van overtuigd dat wat hier gebouwd ging worden, precies was wat wij zochten. Met twee kinderen en een derde op komst, is voor ons de veilige, kindvriendelijke omgeving van Kloostervelden een belangrijke graadmeter.

Mede doordat Kloostervelden een autoluwe wijk is, kunnen we onze zoon (5) en dochter (3) met een gerust hart buiten laten spelen. Ze vermaken zich volop in de natuurspeeltuin in het Dokter Ruttenpark, waar kan worden gespeeld, gegleden, geklommen, gebalanceerd en geschommeld.

“We kunnen onze kinderen met een gerust hart buiten laten spelen”

Op steenworp afstand is de wijkboerderij waar we regelmatig even naartoe wandelen. Binnen enkele ogenblikken begeven we ons in een prachtig bosrijk gebied. In Kloostervelden is een kinderopvanglocatie waar onze kinderen naartoe gaan. Ook is de wijk goed verbonden met het dorp Sterksel waar de oudste op school zit.

“Er wordt alles aan gedaan om deze wijk nóg aantrekkelijker te maken”

Wat mij vanaf het begin aansprak is dat er door tal van partijen alles aan gedaan wordt om deze wijk binnen een snel tempo nóg aantrekkelijker te maken. Er komt bijvoorbeeld een kunstroute, er wordt volop groen aangeplant, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd om buren beter te leren kennen.”

Masha en Henk van Erp kwamen naar Kloostervelden voor de rust en de natuur. Masha: “Wij zijn echte buitenmensen. Vanuit onze open tuin kijken we recht het bos in. Dat geeft een vrij gevoel. We zien regelmatig konijntjes huppelen, en ook vossen, buizerds en reeën vinden hun plek in de omliggende natuur. Overdag horen we de vogeltjes volop fluiten en zodra de schemering valt, beginnen de uilen naar elkaar te roepen. Het is hier alsof je altijd op vakantie bent. Als mijn man en ik een weekendje weg gaan, staan vrienden en familie te springen om op ons huis te passen!

“Vrienden en familie staan te springen
om op ons huis te passen!”

Kloostervelden is een heel gemoedelijke wijk. Mensen lopen gemakkelijk even bij elkaar binnen. Het is bij ons een zoete inval, en als ik in de voortuin bezig ben, is een praatje zo gemaakt. Ik ben een van de vijf buurtcontactpersonen van deze wijk. Kloostervelden groeit met de dag en dus komen er ook meer buurtcontactpersonen bij. Mensen kunnen met allerlei vragen bij ons terecht en we geven nieuwe bewoners graag een welkom gevoel.”

“Het is hier alsof je altijd op vakantie bent”

Irma en Jan van Hoek werden tijdens een wandeling verliefd op de wijk Kloostervelden. Irma: “De natuur, de rust en de ruimte in combinatie met de goede herinneringen die ik hier heb uit mijn jeugd, maakten voor ons het plaatje compleet. Het is hier zo lekker rustig!

“We kunnen gerust een kopje suiker bij elkaar lenen”

Het bijzondere aan deze wijk vind ik het feit dat iedereen elkaar min of meer kent. Niet dat we elkaars deur platlopen hoor, maar we kunnen gerust een kopje suiker bij elkaar lenen. Iedereen laat elkaar zijn eigen gang gaan en toch vormen we één geheel. We willen er graag samen iets moois van maken!

“De aanwezigheid van bewoners van Kempenhaeghe
vind ik een verrijking voor onze wijk.”

Ook een geweldig pluspunt vind ik de horeca hier op Kloostervelden. Restaurant De Broeders vormt een schitterende ontmoetingsplaats die geliefd is bij de vele wandelaars en fietsers die onze wijk weten te vinden. De aanwezigheid van bewoners van Kempenhaeghe vind ik een verrijking voor onze wijk. Als ik toevallig een bewoner tegenkom, neem ik graag de tijd om even een praatje te maken.”

Kloostervelden | + natuur + samen + wonen

Kloostervelden in Sterksel wint De Brabantse Stijlprijs 2021!

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zo ver, de prijsuitreiking van de Brabantse Stijlprijs. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele…

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De woningen van fase 5 en 6 worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluitng en mét warmtepomp. De plaatsing van een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu maar hiermee bespaar je bovendien ook op je maandelijkse kosten. Installatieruimte De…

Ontdek de Kunstroute van Kloostervelden

De verkoop van fase 5 en 6 is inmiddels gestart. Wilt u Kloostervelden beter leren kennen? Ontdek de verschillende voorzieningen en loop de Kunstroute. Klik op de plattegrond hierboven voor de route en meer informatie zoals openingstijden. Of…

Sterksel City Run 2018

Ook dit jaar vond er weer een succesvolle editie van de Sterksel City Run plaats. Op zondag 7 oktober liepen de deelnemers een route van 5, 10 of 15 kilometer. Deze editie liep de run dwars door Kloostervelden en het centrum van Sterksel. Foto:…

Honderdste woning

Sterksel - Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed…

Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL - ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten…

Bijzondere opening van nieuwe horeca

Bijzondere opening van nieuwe horeca "De Broeders" in Kloostervelden.

Ontdek Kloostervelden op 17 september

De prachtige nieuwbouwwijk Kloostervelden begint steeds meer te groeien!

Energiezuinig en duurzaam

De woningen van Fase 3B op Kloostervelden in Sterksel zijn energiezuinig, duurzaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen.