Voorzieningen

Verenigingsleven

Sterksel is een dorp met een bijzonder actief verenigingsleven. Nieuwe leden zijn er altijd welkom. In 2016 was Sterksel een van de finalisten in de ‘Brabantse Dorpen Derby’. Dit initiatief van Omroep Brabant richt zich op dorpen die met cultuur de leefbaarheid het meest vergroten. Onder de naam @SterkselCity haalde het dorp een welverdiende derde stek. Wilt u meer lezen over Sterksel en haar verenigingen? Kijk dan op www.Sterksel.nu.

Ook in Kloostervelden is plaats voor mooie initiatieven in verenigingsverband. Er wordt vanuit het project graag met u meegedacht over het invullen of uitwerken van uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een plek om samen een hobby te beoefenen, bijvoorbeeld voor yoga of muziek. Wellicht is er een club waarbij u aan kunt sluiten? Zoals bij de wandelclub of in de biljartruimte met drie professionele biljarts bij een wekelijkse biljartavond.

Gemaksdiensten
Stoom- en vermaakservice: Hiervoor kunt u terecht bij ‘t Winkeltje (begane grond klooster).
Wasservice: Mogelijk indien de kleding gelabeld is. Voor meer informatie kunt u terecht in ’t Winkeltje (begane grond klooster).
Hondenuitlaatservice: Een initiatief van een wijkbewoners op de Sparrenlaan.

Wijkcoach

In Kloostervelden is een wijkcoach actief. Zij helpt bij bijzondere initiatieven in de wijk waarbij nieuwe inwoners en cliënten van Kempenhaeghe betrokken zijn. Daarnaast is ze een actief aanspreekpunt voor de nieuwe inwoners bij vragen over de bewoners van Kempenhaeghe. Inmiddels is in een initiatief met de eerste nieuwe buren een buurtkrant ontwikkeld en is er in de wijk een buurtinformatiebord gerealiseerd. Lees meer…

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1

Kapel
De kapel van Kloostervelden doet dienst voor kerkelijke vieringen en is tevens een prachtige officiële trouwlocatie in de gemeente Heeze-Leende. Naast vieringen is de kapel beschikbaar voor lezingen, concerten en afscheidsdiensten. Zolang het bijdraagt aan bezinning en met respect voor de ruimte zijn er veel mogelijkheden.

2

Gezondheidscentrum
Op de eerste etage van het klooster bevindt zich een Gezondheidscentrum. Hier houden een dokter en een tandarts enkele keren per week spreekuur voor cliënten van Kempenhaeghe. Ook inwoners van Kloostervelden kunnen hier gebruik van maken. Zowel de dokter als de tandarts houden in de nabije omgeving van Kloostervelden namelijk hun reguliere praktijk. Voor hun patiënten die woonachtig zijn in en om Kloostervelden is het mogelijk gebruikt te maken van het spreekuur in het klooster.

3

Vergaderruimtes en bijeenkomsten
In het klooster zijn acht zalen in diverse bijzondere sferen (thema’s) en in verschillende groottes (6 – 200 personen) beschikbaar voor bijeenkomsten. Alle locaties zijn voorzien van moderne audiovisuele middelen. Een parel is de gerenoveerde zaal De Zaligheid, de voormalige theaterzaal van Providentia. Een bijzondere ruimte voor vieringen, grotere bijeenkomsten en diners voor grotere gezelschappen. De ruimte is tevens als officiële wettelijke trouwlocatie vastgesteld. Maar bij mooi weer mag het huwelijk ook in de kloostertuin plaatsvinden. Zie voor meer informatie www.debroeders.com.

Kinderopvang Buitengewoon van Kids inTown

In het klooster Providentia zijn kinderdagopvang Tovertuin en buitenschoolse opvang Struintuin van ‘Kids in Town’ gehuisvest. De opvangactiviteiten bieden een grote mate van flexibiliteit waar persoonlijk contact, buiten spelen en beleven in/van de natuur centraal staan. Meer info vindt u op: www.kidsintown.nl.

4

Werk aan de winkel

Werk aan de Winkel biedt in de eigen winkel naast de brasserie van De Broeders originele, bijzondere, leuke of grappige ‘gifts & gadgets’ aan. Dagelijks wordt in het atelier van Werk aan de Winkel met veel geduld, liefde en passie door cliënten van Stichting Kempenhaeghe gewerkt aan de mooiste artikelen. Soms zijn ze zelfs zo mooi, dat het eigenlijk zonde is om deze te koop aan te bieden.

5

De Broeders
In juli 2017 opende het nieuwe horecaconcept ‘De Broeders’ zijn deuren. Een centrale plek in Kloostervelden voor ontmoeten, genieten en ontspannen. Met eten, drinken, winkelen en (zakelijke) bijeenkomsten. De Broeders bestaat uit de volgende onderdelen. Zie voor meer informatie www.debroeders.com.

Brasserie

De Brasserie is het restaurant dat a la carte de heerlijkste gerechten aanbiedt. U kunt hier overdag terecht voor een verse kop koffie, een lunch of een prachtig diner bereid met streekproducten. De Brasserie heeft een schitterend terras met uitzicht op de parkachtige omgeving van Kloostervelden en direct voor de deur ligt de natuurspeeltuin en het Dr. Ruttenpark waar kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Lunch Restaurant

Tijdens werkdagen wordt in het Lunch Restaurant een lunchbuffet gepresenteerd. Onder meer medewerkers en bewoners van Kempenhaeghe en bezoekers genieten er van hun lunch. Er is volop keuze uit diverse dagsoepen, salades en verse broodjes. Het Lunch Restaurant heeft voldoende zitgelegenheid, zowel binnen als buiten.

Kookstudio
De kookstudio naast het restaurantgedeelte van De Broeders wordt enkele dagdelen per week gebruikt door de Kooksterren (dagbestedingsgroep van Kempenhaeghe). Hier maken zij op bestelling overheerlijke hapjes zoals taarten, quiches, worstenbroodjes of bonbons. Wilt u zelf aan de slag? Dat kan. In de kookstudio kunnen groepen vanaf twaalf personen terecht om onder begeleiding van een professionele chef zelf een diner te bereiden. Informeer in het restaurant naar de mogelijkheden.

Congreszaal De Zaligheid en Biljartkamer

Fietsenmaker

6

Openbaar vervoer
Tijdens de spitsuren komt er twee keer per uur een bus in Kloostervelden. Iets over het hele uur rijdt er een buurtbus van Heeze via Kloostervelden in ca. 15 minuten naar het treinstation in Maarheeze. Iets over het halve uur rijdt deze bus vanuit Maarheeze via Kloostervelden in ongeveer 10 minuutjes naar trein-en bustation Heeze. Buiten de spits rijdt er minder vaak een bus. Bij toename van het busvervoer breidt de vervoerder de diensten mogelijk uit. Checkt u voor de zekerheid altijd de laatste routeinformatie op de site van de vervoerder: www.bravo.nl. De stations in Maarheeze en Heeze bieden overstapmogelijkheden richting Weert-Maastricht en naar Eindhoven.

7

Galerie / Atelier Kempro

Kloostervelden heeft met Atelier- Galerie Kempro een werkplaats waar kunstenaars en ambachtslieden (met een gave en een beperking) dagelijks hoogwaardige kunst en ambachtelijke producties vormen. Kempro is internationaal vermaard om haar keramische exposities. Elk kwartaal wisselt de galerie van expositie. Naast keramiek is er in Kempro aandacht voor tekenen, schilderen, papierscheppen en weven. Een bezoekje waard! De openingstijden van de galerie kunt u vinden op: www.kempro.nl.

8

Wijkboerderij

9

Fitness

Kloostervelden | + natuur + samen + wonen

Kloostervelden in Sterksel wint De Brabantse Stijlprijs 2021!

Afgelopen woensdag 8 december was het dan zo ver, de prijsuitreiking van de Brabantse Stijlprijs. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele…

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De woningen van fase 5 en 6 worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluitng en mét warmtepomp. De plaatsing van een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu maar hiermee bespaar je bovendien ook op je maandelijkse kosten. Installatieruimte De…

Ontdek de Kunstroute van Kloostervelden

De verkoop van fase 5 en 6 is inmiddels gestart. Wilt u Kloostervelden beter leren kennen? Ontdek de verschillende voorzieningen en loop de Kunstroute. Klik op de plattegrond hierboven voor de route en meer informatie zoals openingstijden. Of…

Sterksel City Run 2018

Ook dit jaar vond er weer een succesvolle editie van de Sterksel City Run plaats. Op zondag 7 oktober liepen de deelnemers een route van 5, 10 of 15 kilometer. Deze editie liep de run dwars door Kloostervelden en het centrum van Sterksel. Foto:…

Honderdste woning

Sterksel - Op 12 juni 2018 ondertekenden Stijn Kuijper en Sanne Raijmakers de transportakte voor hun woning in fase 3B in Kloostervelden, de nieuwe woonwijk in Sterksel. Het was het honderdste transport in dit bijzondere bouwproject. CRA Vastgoed…

Kloostervelden als wereldwijd voorbeeld

KLOOSTERVELDEN-STERKSEL - ‘Leuk als ook buitenstaanders zien hoe bijzonder het project Kloostervelden is.’ Kloostervelden is in beeld als een wereldwijd voorbeeld van social impact, door uit 600 inzendingen als één van de 63 finalisten…

Bijzondere opening van nieuwe horeca

Bijzondere opening van nieuwe horeca "De Broeders" in Kloostervelden.

Ontdek Kloostervelden op 17 september

De prachtige nieuwbouwwijk Kloostervelden begint steeds meer te groeien!

Energiezuinig en duurzaam

De woningen van Fase 3B op Kloostervelden in Sterksel zijn energiezuinig, duurzaam en worden gebouwd volgens de laatste Energie Prestatienormen.