• Wonen in een prachtige groene omgeving

  Zelf bouwen binnen úw budget. Het kan!

  Meer informatie
 • Wonen in een prachtige groene omgeving

  Zelf bouwen binnen úw budget. Het kan!

  Meer informatie

Prachtig wonen in het groen!

Vrije kavels in de verkoop

Wonen omgeven door natuur, in een hechte wijk in een comfortabele en betaalbare woning. Dat kan in Kloostervelden. Een oase van rust, ruimte en gemoedelijkheid. Ook kavels maken onderdeel uit van de wijk in Sterksel. Dé manier om naar eigen wens en in alle vrijheid te bouwen.

Kloostervelden biedt een mix aan woningen. Van rijwoningen tot tweekappers en van levensloopbestendige woningen tot vrijstaande woningen. In de wijk zijn nog verschillende bouwkavels voorhanden. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw eigen droomwoning te bouwen op een van de vrije kavels.

De kavels zijn verdeeld in diverse deelgebieden, die ieder hun eigen kenmerkende uitstraling hebben.

De kavels in fase 5c hebben een grootte tussen de 443 m2 en 695m2. Het is mogelijk om hier een gezinswoning te realiseren van twee lagen met kap in het hart van het dorp. Fase 5d bestaat uit vier kavels tussen de 531m2 en 565 m2. Hier kunnen eenlaagse bungalows met kap worden gebouwd, ideaal wanneer u een levensloopbestendige woning wil realiseren.

Heeft u een voorkeur voor groen? Dan is fase 8a wellicht iets voor u. Deze kavels zijn 552m2. Tot slot worden er in fase 8b boerderijwoningen gebouwd op kavels tussen de 485m2 tot 742m2.

Bel direct de makelaar

Bent u er al van overtuigd dat uw droomhuis in Kloostervelden komt te staan? Wees er dan snel bij, we hebben een beperkt aantal kavels beschikbaar.

Neem direct contact op met Makelaardij OLAV Veldhuizen voor meer informatie.

Bel 040 – 22 33 345 of stuur een
e-mail naar info@makelaardijolav.nl

Bel me terug verzoek

Wilt u liever nog wat meer informatie over zelf bouwen in Kloostervelden? Dan kunnen wij u uiteraard ook bellen.

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Steuntje in de rug nodig?

Twijfelt u nog of zelf bouwen wel iets voor u is? Wij hebben de oplossing. Zelf bouwen met een steuntje in de rug, zoals wij dat doen op Kloostervelden!

Onze architect zit voor u klaar om samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor een huis binnen uw wensen én uw budget.

Zaterdag 14 maart vanaf 10.30 uur

Start verkoop online

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Dorps gevoel dichtbij Eindhoven

Betaalbaar wonen, nabij Eindhoven, omringd door groen. Dat kan in Kloostervelden. Binnen een half uur staat u in het centrum van Eindhoven. Het gemak en de voorzieningen van de stad bij de hand in combinatie met de gezelligheid, het verenigingsleven en het groen van een dorp.

Dichtbij voorzieningen

Sterksel staat bekend als een open dorp met een bijzonder actief verenigingsleven. Daarnaast zijn in de buurt voorzieningen als een gezondheidscentrum, kinderdagverblijf, kinderboerderij en brasserie. En welke verenigingen en initiatieven er voortvloeien uit Kloostervelden? Dat is aan u.

Bouw uw droomhuis

Stiekem droomt u er al jaren van: een eigen woning bouwen… Op Kloostervelden bouwt u de woning die u voor ogen heeft, mét een steuntje in de rug. Een architect en aannemer zorgen voor een vrijblijvend ontwerp en kostenraming.

Beschikbare Kavels

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
1

Kavel 5c.1

Status: VERKOCHT

2

Kavel 5c.2

Status: VERKOCHT

3

Kavel 5c.3

Status: VERKOCHT

4

Kavel 5c.4

Status: VERKOCHT

5

Kavelnummer: 5c.5

Status: VERKOCHT

6

Kavel 5d.4

Status: VERKOCHT

7

Kavelnummer: 5d.3

Status: VERKOCHT

8

Kavel 5d.2

Status: VERKOCHT

9

Kavelnummer: 5d.1

Status: LATER IN DE VERKOOP

10

Kavel 8a.1

Status: VERKOCHT

11

Kavel 8a.2

Status: VERKOCHT

12

Kavelnummer: 8a.3

Status: VERKOCHT

13

Kavel 8a.4

Status: VERKOCHT

14

Kavel 8a.5

Status: VERKOCHT

15

Kavelnummer: 8b.1

Status: VERKOCHT

16

Kavel 8b.2

Status: VERKOCHT

17

Kavel 8b.3

Status: VERKOCHT

Architectuur mogelijkheden

Als bouwer van uw woning heeft u veel vrijheid bij het uitwerken van uw droomhuis binnen het beeldkwaliteitsplan van fase 5c & 5d of 8a & 8b Kloostervelden. De beeldkwaliteitsplannen geven inzicht in de sfeer en het karakter van de nieuw te bouwen woningen.

De vrije kavels zijn verdeeld in verschillende gebieden die ieder een andere uitstraling zullen krijgen. Er is voor iedereen een geschikte kavel te vinden in Kloostervelden.

FASE 5c

Dorps wonen

De kavels zijn gelegen in de buurt van het voormalige klooster. De vijf vrije kavels variëren tussen de 443m2 en 695m2 per stuk. Hier mogen woningen van bij voorkeur twee lagen met kap (zadeldak), in een wat statiger jasje gebouwd worden. De vijf woningen worden gekenmerkt door de baksteenarchitectuur met plint en bijvoorbeeld elementen als omkaderde voordeuren, raampartijen, dakkapellen of erkers. De woningen worden in roodbruine baksteen uitgevoerd. Dit mag worden afgewisseld met zo nu en dan een wit gekeimde woning.

FASE 5d

Levensloopbestendig wonen

De vier kavels aan de brink, variërend tussen de 443m2 en 565m2 mogen een hoogte van 1 of 1,5 laag met kap hebben, mogelijk met een slaapprogramma op de begane grond. De minimale goothoogte is 3 meter. Er wordt uitgegaan van een eenduidige kleurstelling in rood-bruine baksteen. Een wit accent in de vorm van een gekeimde woning is ook mogelijk. Net als bij de vijf kavels achter de woningen aan de entreelaan zijn ook hier kappen in de vorm van zadeldaken verplicht.

FASE 8a

Wonen in het groen

De 5 kavels van fase 8a zijn allen 552m2. De vrije kavels zijn gelegen tegenover deelgebied de Wilgendreef, aan de rand van Kloostervelden, met de rug naar de bosrand en de voorgevel naar de open natuur. Op de vijf vrije kavels mogen woningen gebouwd worden met één of twee lagen met kap (zadeldak), met een wat modern landelijke uitstraling. De woningen mogen worden uitgevoerd in baksteen of in hout, beiden in natuurlijke-aarde tinten.

FASE 8b

Boerderijwoning

De drie kavels aan de westzijde van Kloostervelden vormen samen een boerenerf. De grootte van de percelen variëren tussen de 485m2 en 742m2. Hier zal een duidelijk onderscheid ontstaan tussen boerderij en schuren.

Onze architect is alvast voor u begonnen…
maakt u uw droomhuis af?

Zelfbouwen binnen úw budget. Het kan!

Stiekem droomt u er al jaren van: een eigen woning bouwen… Zelf de indeling bepalen, meedenken over materialen en de regie in eigen hand. Toch twijfelt u. Want er komt wel veel op u af. En hoe zorgt u dat de kosten niet uit de hand lopen?

Herkent u uzelf in bovenstaande tekst? Dan bent u niet de enige. Voor al die dromers twijfels is er nu de oplossing. Zelf bouwen met een steuntje in de rug, zoals wij dat doen op Kloostervelden!

Hoe werkt dat dan?

Om het proces van zelf een huis bouwen wat overzichtelijker te maken, hebben wij een architect gevraagd om al een woning in te tekenen op een van de kavels. Wanneer u een optie heeft op één van de kavels, kunt u vrijblijvend in gesprek gaan met deze architect. Tijdens dit gesprek loopt u samen door de tekeningen heen. Zijn er nog zaken die u wilt toevoegen of wijzigen? Op basis van uw wensenlijstje ontvangt u van de aannemer een kostenindicatie. Daarin zijn alle kosten voor de bouw van uw droomwoning meegenomen. Van de fundering tot het dak en van de keuken tot de badkamer. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

En hoe nu verder?

Het is vervolgens aan u om te bepalen wat u met die informatie doet. Geeft u de voorkeur aan een andere architect of aannemer? Geen probleem! Of toch liever alles zelf regelen? Ook dat is een mogelijkheid. U bent aan zet, wij zijn er om dat steuntje in de rug te geven. Wedden dat die twijfel dan zo verdwenen is?

Kloostervelden valt in de ecologische hoofdstructuur van Nederland (EHS), het zogeheten Natuurnetwerk Nederland. Het wordt omringd door bossen, heidevelden en tal van vennen. Het agrarische leven is vlakbij. Midden in dit bijzondere landschap komt de geschiedenis van Kloostervelden tot leven: het prachtige klooster is cultureel erfgoed en vertelt verhalen van een bewogen verleden. Dat is met recht natuur+historie te noemen!

Geborgenheid en gemeenschapszin kenmerken het leven op Kloostervelden. Omgekeerde integratie is een sleutelwoord: mensen die speciale zorg nodig hebben leven hier in harmonie en veiligheid naast de nieuwe bewoners. In Kloostervelden is er ruimte voor iedereen.  Door dit warme welkom krijgt samen+leven werkelijk lading!

Kloostervelden biedt een grote verscheidenheid aan woningen. Er is al een divers aanbod aan woningen gerealiseerd zoals starterswoningen, levensloopbestendige woningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. Dat alles tegen gunstige prijzen.  Huizen op Kloostervelden zijn ruim, gelegen op royale percelen en zeer betaalbaar. Nergens anders komt betaalbaar+wonen zo goed tot uiting als hier!

Beoordelingsproces na aankoop kavel

Het kan soms lastig zijn om binnen de gegevens regels, voorschriften en mogelijkheden uw plannen goed te ontwikkelen. Daarom maken we gebruik van kwaliteitscoach: Inge Burg. Elke kavelkoper heeft na aankoop contact met haar.

De kwaliteitscoach geeft toelichting op het specifieke karakter van de nieuwe wijk en de aansluitingen van de ontwerpen op de uitgangspunten geformuleerd in het beeldkwaliteitsplan.

U kunt optimaal gebruikmaken van de kennis, kunde en de ideeën van de kwaliteitscoach om het ontwerp van uw woning sterker te maken en het toch aan te laten sluiten op het specifieke karakter van Kloostervelden.

De kwaliteitscoach

 • verzorgt coaching en sturing ten behoeve van een goede afstemming op het karakter van de nieuwe wijk, de specifieke locatie en de samenhang tussen de individuele ontwerpen onderling.
 • toetst bouwplannen op hoofdlijnen en adviseert de welstandscommissie.

Het ontwerp van uw woning zal steeds na bijsturing door de coach, worden beoordeeld. Na haar toetsing kan het bouwplan naar de welstandscommissie.

De welstandscommissie zal onder meer aan de hand van het beeldkwaliteitsplan het bouwplan beoordelen.